دسته‌بندی نشده

سنگ اتمی (نگین اتمی)؛ کاربرد، ویژگی‌ها و عوامل مؤثر بر قیمت

نگین اتمی

فهرست مطالب

از گذشته تا به امروز سنگ‌های قیمتی موردتوجه بسیاری از افراد جامعه علی‌الخصوص اشراف و ثروتمندان بوده است. به‌طورکلی درگذشته اغلب قشر مرفه جامعه سعی بر این داشتند تا با استفاده از جواهرات گران‌قیمت و کمیاب منزلت و احترام خود را نزد مردم افزایش دهند که تا حدودی نیز موفق بودند. برلیان یا الماس نام گران‌بهاترین سنگ در جهان است که در اثر حرارت زیاد و فشار بالای مادهای به نام کربن ساخته می‌شود.

باتوجه‌به اینکه الماس نسبت به سایر مواد و فلزات مختص جواهرسازی قیمت بالاتری دارد؛ ازاین‌رو می‌توان سنگ اتمی را جایگزین آن کرد؛ زیرا سنگ‌های اتمی ازجمله سنگ‌های درخشان، زیبا و نسبتاً مقاومی هستند که از آن‌ها می‌توان در صنعت جواهرسازی استفاده کرد و با نگاهی اجمالی به انواع استند طلافروشی قطعا زیباترین جواهرات آذین‌شده با سنگ‌های اتمی را روی این ابزار مشاهده خواهید کرد.

اگرچه سنگ‌های اتمی هم قیمت برلیان نیستند؛ اما می‌توانند جذابیت جواهرات را افزایش دهند، ضمن اینکه این دسته از سنگ‌ها در صنایع دیگر نیز کاربرد بسیار دارند که برای شناخت بیشتر این دسته از سنگ‌ها و کاربردهای آن پیشنهاد می‌کنیم، این مقاله از سایت ویترین شایسته را بادقت مطالعه کنید.

سنگ اتمی چیست؟

در یک نگاه جامع و کلی آنچه می‌توان در پاسخ به سؤال سنگ اتمی چیست بیان کرد این است که سنگ اتمی نام سنگ نسبتاً قیمتی است که با استفاده از تکنولوژی پیشرفته و به‌صورت مصنوعی ایجادشده و از آن تحت عنوان برلیان مصنوعی نیز یاد می‌شود. جالب است بدانید که اگرچه که امروزه این سنگ را می‌توان به‌صورت مصنوعی ساخت؛ اما به‌طورکلی این نوع سنگ نخستین‌بار در اثر یک بمب هسته‌ای پدید آمد.

اوایل صبح ۱۶ ژوئیه ۱۹۴۵، در نزدیکی آلاموگوردو در صحرای غبارآلود نیومکزیکو اولین بمب اتمی جهان منفجر شد و در اثر این انفجار مردم یک ماده شیشه‌ای را در بقایای باقی‌مانده دیدند که شگفت‌انگیز بود. سنگ اتمی، شیشه آلاموگوردو یا ترینیتیت نام سنگی بود که از دی‌اکسید سیلیکات با دانه کوارتز ذوب‌شده و فلدسپات به همراه پاشیدن مواد معدنی دیگری مانند کلسیت، هورنبلند و اوژیت ساخته‌ شده بود.

اگرچه Trinitite یا سنگ اتمی اغلب به رنگ سبز مایل به خاکستری است؛ اما در این میان می‌توان طیف گسترده‌ای از این نوع سنگ را به‌صورت مصنوعی ساخت که ازجمله پرطرف‌دارترین انواع سنگ‌های اتمی می‌توان به سنگ اتمی قرمز، سفید، آبی و... اشاره کرد. همچنین امروزه با تماشای ویترین طلافروشی می‌توان شاهد درخشش و زیبایی رنگ‌های مختلف سنگ‌های اتمی در جواهرات بود.

سنگ اتمی چه ویژگی‌هایی دارد؟

سنگ اتمی چه ویژگی‌هایی دارد؟

اگرچه کیفیت عالی، قیمت مناسب، درخشندگی حیرت‌انگیز، ساختار یکنواخت و... به‌عنوان ویژگی‌های انواع سنگ‌های اتمی برشمرده می‌شوند؛ اما آنچه به‌عنوان مهم‌ترین ویژگی‌های این دسته از سنگ‌ها قلمداد می‌شود، استحکام بالا و تنوع در رنگ است که زمینه استفاده وسیع‌تر و بیشتر از این دسته از سنگ‌ها را فراهم می‌کند. به‌طورکلی این دسته از سنگ‌ها به علت ویژگی‌های متعدد خود می‌توانند زمینه فروش بیشتر، تنوع در ساخت جواهرات و اکسسوری را افزایش دهند.

کاربرد سنگ اتمی

اگرچه که از دیرباز جواهرات درخشان بسیار موردتوجه افراد بوده است و عموم مردم بر این باور بودند که می‌توان با سنگ‌های درخشان و قیمتی ثروت، سلامتی و توجه دیگران را به خود جلب کرد؛ اما با تمام این تفاسیر تاکنون دلیل علمی مبنی بر جذب انرژی مثبت، دفع حملات منفی و افزایش باروری به کمک جواهرات وجود ندارد. ازاین‌روی باتوجه‌به اینکه سنگ اتمی نوعی سنگ است که با تکنولوژی پیشرفته تهیه‌شده پس نمی‌توان در ارتباط با این سنگ این تصور را داشت که می‌توان از آن در جهت درمان بیماری‌ها، افزایش شانس و... استفاده کرد.

به‌طورکلی سنگ‌های اتمی درواقع یک ابزار برای پیشرفت و ساخت وسایل جدید در صنعت‌های مختلف هستند و جالب است بدانید که کاربرد سنگ اتمی تنها به جواهرسازی محدود نمی‌شود؛ بلکه در ساخت تجهیزات فیلم‌برداری هم استفاده می‌شوند و این ازجمله مهم‌ترین خواص سنگ اتمی است. ضمن اینکه در صنعت‌های مختلفی نظیر ساخت منشور، صنعت پزشکی، ساخت هواپیما، ساخت ایمپلنت‌های دندانی، صنعت مکانیک نیز می‌توان از مزایا و ویژگی‌های سنگ‌های اتمی بهره‌مند شد.

نحوه تهیه نگین اتمی

به‌طورکلی نگین اتمی یا برلیان مصنوعی تحت فرایندهای پیشرفته‌ای از موادی نظیر کربن خلوص بالا، زیرکونیم و سیلیکون ساخته می‌شود و در طی این فرایند فاکتورهایی نظیر دمای بالا و فشار نقش مهمی را ایفا می‌کنند. پس از اتمام این فرایند می‌توان شاهد الماس‌های مصنوعی یا نگین‌های اتمی بود که نسبتاً دارای ویژگی‌هایی شبیه به یک الماس طبیعی هستند و می‌توان از آن‌ها در صنعت جواهرسازی استفاده کرد.

این نکته را در این بخش متذکر می‌شویم که مصنوعی بودن نگین اتمی دلیلی بر بی‌ارزش بودن آن نیست، بلکه به علت شفافیت بالا، رسانایی حرارتی ایده‌آل، سختی و مقاومت نسبتاً خوب و... دارای ارزش قیمتی بسیاری است و می‌توان از آن در صنایع مختلف استفاده کرد.

تفاوت سنگ اتمی با برلیان

تفاوت سنگ اتمی با برلیان

اگرچه که سنگ‌های اتمی و برلیان ازلحاظ مقاومت و استحکام تفاوت‌های بسیاری با یکدیگر دارند؛ اما به لحاظ ظاهری برلیان کمی مات‌تر از سنگ‌های اتمی است و به‌طورکلی در برلیان می‌توان شاهد درخشندگی طبیعی‌تری بود. همچنین باتوجه‌به اینکه در صنعت نیز می‌توان از برلیان و سنگ‌های اتمی استفاده کرد، آنچه به‌عنوان مهم‌ترین تفاوت سنگ اتمی و برلیان می‌توان در نظر گرفت، امکان خط کشیدن سطوح شیشه‌ای با برلیان است، چراکه با سنگ‌های اتمی نمی‌توان روی شیشه خط ایجاد کرد.

روش تشخیص سنگ اتمی و برلیان

باتوجه‌به اینکه سنگ اتمی شباهت زیادی با برلیان و یا الماس دارد، ازاین‌روی شناسایی آن می‌تواند نقش مؤثری در را وزن و قیمت نهایی جواهرات ایفا کند. ازآنجایی‌که شیوه شناخت و تشخیص سنگ اتمی و برلیان برای افراد غیرحرفه‌ای می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، در ادامه این بخش سعی شده بهترین راهکارهای تشخیص سنگ اتمی و برلیان گردآوری شود.

مقایسه قیمت

همان‌طور که می‌دانیم سنگ‌های قیمتی به علت شرایط استخراج و نگهداری سخت دارای قیمت بالاتری هستند، ازاین‌روی یکی از روش‌های تشخیص سنگ اتمی و برلیان مقایسه قیمت آن‌ها است، چراکه سنگ‌های اتمی دارای قیمت نسبتاً کمتری هستند.

میزان استحکام و سختی

به‌طورکلی سنگ‌های طبیعی دارای استحکام و مقاومت بیشتری نسبت به سنگ‌های اتمی هستند، ازاین‌روی بررسی میزان استحکام سنگ می‌تواند یک راه‌حل عالی برای تشخیص و تمایز این دو سنگ باشد.

میزان درخشندگی

جالب است بدانید که انواع سنگ اتمی در مقایسه با اغلب سنگ‌های طبیعی از جلا و درخشندگی اغراق‌آمیزتری برخوردار است و این در حالی است که سنگ‌های طبیعی دارای جلا و درخشندگی طبیعی‌تری هستند.

انواع سنگ اتمی

وجود حباب

یکی از راه‌های تشخیص سنگ‌های اتمی از سنگ‌های طبیعی بررسی حباب‌های درون سنگ است. به‌طورکلی سنگ‌های طبیعی به علت شرایط ساخت خود فاقد هرگونه حباب هستند. درصورتی‌که سنگ‌های اتمی به علت فرایند ساخت خود دارای حباب‌هایی در سطح خود هستند که می‌توان آن‌ها را با چشم غیرمسلح مشاهده کرد.

تست آب

به‌طورکلی چگالی برلیان بیشتر از سنگ‌های اتمی است، ازاین‌روی می‌توان از تست آب به‌منظور تشخیص برلیان از سنگ اتمی استفاده کرد. شیوه انجام این تست نیز بسیار آسان است. برای انجام این کار تنها کافی است سنگ مدنظر خود را درون یک لیوان آب رها کنید، اگر آب با سرعت بالایی به ته لیوان فرورفت، سنگ مورد آزمایش طبیعی است، اما اگر سنگ کمی روی سطح آب شناور ماند و سپس با سرعت اندک در ته لیوان فرورفت، در چنین مواقعی می‌توان گفت سنگ مورد آزمایش سنگ اتمی است.

ذره‌بین

باتوجه‌به اینکه سنگ طبیعی و برلیان نسبت به سنگ اتمی فرایند ساخت پیچیده و دشواری دارند، لذا مشاهده آن‌ها با وسیله‌ای به نام ذره‌بین می‌تواند به‌عنوان یک روش تشخیصی شناخته شود، چراکه سنگ‌های اتمی دارای ساختار منظم و حباب مانندی هستند و این در حالی است که در هنگام مشاهده سنگ‌های طبیعی با ذره‌بین می‌توان شاهد ناخالصی، ترک‌های کوچکی و... بود.

قیمت سنگ اتمی به چه عواملی وابسته است؟

به‌طورکلی عوامل زیادی می‌توانند در قیمت سنگ اتمی مؤثر باشند که ازجمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به جنس سنگ اتمی، میزان درخشندگی، اندازه، استحکام و... اشاره کرد؛ اما با تمام این تفاسیر دو عامل کیفیت سنگ اتمی و اندازه سنگ می‌تواند نقش مؤثری را در قیمت و ارزش‌گذاری سنگ ایفا کند.

جنس سنگ اتمی

جمع‌بندی

سنگ‌ اتمی ازجمله سنگ‌های مصنوعی است که می‌توان کاربرد آن‌ را صنعت شیشه‌بری، برق، مکانیک و... مشاهده کرد. به‌طورکلی این دسته از سنگ‌ها به علت درخشش بالا، قیمت مناسب، استحکام خوب و... می‌توانند یک گزینه بسیار عالی در صنعت جواهرسازی باشند، به بیان ساده‌تر می‌توان گفت باتوجه‌به قیمت بالای برلیان نگین‌های اتمی یک جایگزین بسیار عالی برای ساخت جواهرات شناخته می‌شوند. در انتها متذکر می‌شویم که مصنوعی بودن سنگ اتمی به معنای بی‌ارزش بودن این دسته از سنگ‌ها نیست و به‌طورکلی سنگ‌های اتمی نیز از ارزش قیمتی نسبتاً خوبی برخوردار هستند.

سوالات متداول

1. آیا سنگ اتمی با گذر زمان تغییر رنگ می‌دهد؟

 خیر، خوشبختانه این دسته از سنگ‌ها در درازمدت زیبایی و درخشندگی خود را حفظ می‌کنند و درگذر چندان زمان تغییر رنگ نمی‌دهند، البته مشروط بر اینکه گاهی با آب معمولی و نسبتاً ولرم شستشو داده شوند.

2. آیا سنگ اتمی در مقابل ضربه مقاوم است؟

 به طور معمول سنگ‌های اتمی نسبت به سنگ‌های طبیعی از سختی کمتری برخوردار هستند، ازاین‌روی نمی‌توانند در برابر آسیب‌ها و ضربه‌های شدید چندان مقاوم باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *